De studie Nederlands Recht was niet een heel bewuste keuze. De studieboeken ervaarde ik vooral als droge studiestof. Ik had behoefte aan meer prikkeling. Ik heb een jaar psychologie naast mijn studie gedaan. En later ook nog een jaar filosofie. In die tijd trokken psychologie en filosofie mij al. Toch ben ik verdergegaan met de opleiding Nederlands Recht. De reden hiervoor was dat het recht tot leven was gekomen toen ik meewerkte aan het juridisch spreekuur van de SP-afdeling te Helmond. Hier zag ik het recht in werking.

Recht komt in de praktijk pas tot leven

Tot ver in mijn studie wist ik niet precies wat ik wilde gaan doen met mijn opleiding. In eerste instantie richtte ik mij op het afstuderen in het strafrecht. Ik wilde namelijk bij politie of justitie werken. Daar zou ik de “bad guys” kunnen straffen en de “good guys” kunnen beschermen. De strafrechtsector of de veiligheidssector trekken mij nog steeds. Ik zou best wel digitaal recherchekundige willen zijn.

Eerst strafrecht

Toen ik al mijn specialisatievakken behaald had, bedacht ik me. Ik koos voor een nieuwe specialisatie: sociaal zekerheidsrecht. Opkomen voor de sociaal zwakkeren; dat was het doel. Ik was behoorlijk idealistisch in die tijd. Ik werk nu in de sociale zekerheid, aan overheidszijde. Dat is een bewuste keuze. Ik heb daar geen spijt van.

Het werd sociaal- zekerheidsrecht